Peggy Seelig

Al op jonge leeftijd volgde Peggy haar passie voor sport en beweging. Tijdens haar sportopleiding maakte zij kennis met het dansvak, waarna zij ging studeren aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts). Na haar afstuderen is zij als docent dans en choreograaf werkzaam bij kunstinstellingen, creativiteitscentra en (hoge)scholen in de noordelijke provincies.

In haar dansproducties werkt zij graag multidisciplinair en met andere kunstenaars waarbij wordt gekeken naar mogelijkheden die buiten de paden van de dans liggen, zoals het gebruik van film, video, theatrale (licht)effecten, geluid en eigenzinnige locaties. Dit bracht haar ertoe om te gaan studeren aan de Academie Minerva in Groningen en de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In 1998 richtte zij X=Lü Danstheater op. Deze groep danst op locatie als ook in theaters.

Sinds 1993 is zij zich in Tai Chi gaan verdiepen. Van de Chinese meester Tang Wei kreeg zij haar eerste inspirerende lessen in Tai Chi. Later trainde zij bij Hielke Hylkema en sloot zij zich aan bij Taijiquan Groningen en bij Tai Chi for Health Institute. Peggy geeft les in de Yang-stijl 24-vorm, Qi Gong, Waaier- en Stokvorm en is gecertificeerd docent Tai Chi bij Reuma, Tai Chi bij Osteoporose/Valpreventie en Tai Chi voor Energie. Van 2016-2018 volgde zij de twee jarige Tao Qi Gong opleiding onder leiding van Carsten Dohnke. In 2018 behaalde zij haar certificaat als Associate Tao Instructor bij René Paul Hageman.  Deze opleiding is onderdeel van het internationale UHT systeem van Mantak Chia. Hij is de grondlegger van de Universal Healing Tao.

Peggy is Hatha-, Yin Yoga en Dru Meditatie docent. Vanaf 2001 beoefent zij Yoga en in 2006 besloot zij de vierjarige Yogadocenten Opleiding Hara bij Janna Wingelaar in Groningen te volgen. Met regelmaat volgt zij specialisaties en bijscholingen op het gebied van yoga en meditatie. Tegenwoordig verzorgt Peggy cursussen en workshops Tai Chi, Qi Gong en Yoga aan particulieren, (hoge)scholen, instellingen en bedrijven. Naast deze werkzaamheden is zij tevens gecertificeerd natuur- en kunstzinnig coach.

Peggy is een gedreven docent en heeft een ontspannen manier van lesgeven en coachen waar plezier, werken, leren en wederzijds respect samenvallen.

Foto: Arend Jan Zwarteveen


Ervaringen

Leonie van Putten

"Het beoefenen van Tai Chi geeft mij extra beweging, op een ontspannen wijze, waarbij alle gewrichten aan bod komen.  Het zorgt ervoor dat alle gedachten even ver weg zijn. Peggy is een heel fijne, betrokken lerares, met een scherp oog en aandacht voor elke leerling. 
Wat mij betreft een aanrader."


Tine Rozema

"Yoga?? Jij?! Dat is een van de reacties die ik kreeg toen ik vertelde dat ik Yoga les was gaan volgen. Blijkbaar toch niet het eerste waar men bij mij aan denkt. Een energieke, werkende moeder, met een drukke planning. Maar ik vind de lessen van Peggy geweldig. Een moment voor mezelf. Samen zoeken naar een goede balans tussen inspanning en ontspanning.                                                            Peggy geeft op een fijne manier les. Professioneel, met oog voor ieder persoon in de groep en met een prettige opgewektheid.  Ik hoor het Peggy zeggen: “Zonder bewuste aandacht is Yoga net gymnastiek”. Juist die aandacht voor je ademhaling, je focus, het opzoeken van grenzen zonder hier over heen te gaan, dat geeft energie voor de hele week. Wat mij betreft een aanrader!"

Jeanette Luijmes

"Ik kijk met plezier uit naar de maandag, Maandag is in principe mijn vrije dag, die ik graag begin met een yogales van Peggy. Een nieuwe week starten met ademhaling, balans, focus, accepteren dat dingen zijn zoals ze zijn en ervaren in plaats van oordelen.            Peggy heeft veel variatie in haar lessen, er is geen les hetzelfde. Sommige  houdingen lijken ingewikkeld, maar doordat Peggy je er met haar fijne rustige stem doorheen praat, blijkt heel veel meer mogelijk. Natuurlijk doet ze de houding eerst even voor.                                “Ben je aan het presteren, of ben je aan het voelen? Luister naar wat je lichaam je nu laat weten “                                                                    Ik heb geleerd dat ik me niet met alles hoef te verbinden, dat ik dingen los mag laten en dat niets goed of fout is."


Roely Dantuma

Met de weinige kennis die ik had van yoga kwam ik via een proefles bij Peggy, en werd direct nieuwsgierig naar een vervolg.                                                                      Heel fijn is de duidelijke uitleg van Peggy bij de oefeningen, en hoe je daarbij op de juiste manier je ademhaling leert toepassen. De oplettendheid en attentie van Peggy dragen bij tot een goede uitvoering.                                   In het dagelijkse leven helpt yoga mij om beter op mijn houding te letten en door middel van een goede ademhaling leer ik mij beter te ontspannen.                                                              Kortom, ik volg met plezier de yoga lessen mede dankzij de ontspannende wijze waarop Peggy lesgeeft.

Sabine Postma

"Yoga bij Peggy heeft mij vanaf de start geholpen met vertragen en verbinden.
Ik leefde mijn leven gehaast en gestrest.
Door mij te concentreren op de oefeningen en mijn ademhaling tijdens de lessen, werd ik ontspannen. Ik leerde opnieuw te luisteren naar mijn lichaam.
Ik ben veel dichter bij mezelf gekomen en heb daardoor keuzes gemaakt in mijn leven die beter voor mij zijn.
Peggy heeft veel aandacht voor de mensen in de groep en de verbinding met elkaar. Dat vind ik zeer waardevol. Bedankt dat ik daar deel van uit mocht maken."


Hanneke Waterreus

Allereerst is mij de warme benadering en de open houding van Peggy opgevallen en de wil om mij te helpen. Samen een nieuwe ervaring aan te gaan met de natuur als basis voelde voor mij erg prettig. Ik zal dan ook de natuur blijven opzoeken om tot rust te komen en als een soort meditatie om zaken helder te krijgen.                                                                       Al met al een waardevolle ervaring en niet in het minst door de mens Peggy achter de coaching.